Nieuws uit groep 6!

Gastles Wilg in beeld

Afgelopen dinsdag hebben we een gastles gehad van Fons Vermeij. Hij heeft ons geleerd hoe we wilgentenen kunnen vlechten. Fons is 1 van de 4 beroepsvlechters in Nederland. En wat kon hij dat goed uitleggen en vertellen! We waren gelijk enthousiast!

Deze les was een onderdeel van het cultuurprogramma, waar we als school aan mee mogen doen. In deze lessen hebben we geleerd wat wilgen zijn, waar wilgen goed voor zijn en wat er allemaal mee gemaakt kan worden. Daar wisten we al veel voorbeelden van te noemen.

Het was een leerzame en leuke les! En wat waren we enthousiast! De les duurde eigenlijk veel te kort;) Maar we konden allemaal met een mooi kunstwerk naar huis! En het leuke, we kunnen de vlechtwerken in de grond zetten, en grote kans dat ze uitgroeien tot echte wilgenbomen. En wist u dat een wilg ongeveer 1-2 cm stamdikte groeit per jaar? Met dit weetje kunnen we kijken hoe oud de wilgen in onze omgeving ongeveer zijn! Leuk hè?

“Ik heb geleerd hoe je moet vlechten en ik heb geleerd hoe je een eigen wilgenboom moet maken. Ik vond het heel leuk.”  -Joyce.  

“Het was superleuk en ik heb geleerd hoe je manden moet vlechten en hoe je een wilg plant in je tuin.” – Denise 

“Ik vond de wilgenles echt superleuk ik heb namelijk geleerd om met wilgen te vlechten. Ik dacht eerst altijd dat het heel moeilijk was. Toch niet, want de uitleg was super handig. Ik ga hem nu een plaatsje geven in de tuin.”  – Bernedette 

“Het vlechten was echt ‘een makkie’. Ik heb er veel van geleerd! bijv. hoe je een wilg in de grond moet planten. En hoe diep die in de grond moet en nog veel meer.” – Anne-Lynn 

Nelleke de Heus | 31 januari 2023 | Bovenbouw, Groep 6

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Groeien doen we samen!

School met de Bijbel

Kerkeland 55

3947 MV Langbroek

0343-561250

directeur@smdblangbroek.nl